Fijnstof filter Oekotube

29/08/2019
De Oekotube-Outside is een elektrofilter voor houtverbranding waarmee de uitstoot van fijn stof drastisch wordt gereduceerd. Tot wel 95% van het fijn stof uit de rook wordt volledig weggefilterd.

Het systeem werk op basis van ionisatie. Door middel van een elektrode wordt een ionisatieveld gecreëerd in het rookkanaal. Deze deeltjes capteren al het fijn stof en fixeren het tegen de wand van het rookkanaal, waardoor ze niet in de lucht terechtkomen. Deze deeltjes bestaan uit roet en vormen geen enkel gevaar voor de gezondheid. Nadien worden ze eenvoudig weggeveegd door een schoorsteenveger.

De filter is ontwikkeld voor installaties tot 40 KW en kan gemakkelijk gemonteerd worden op de schouwmond, bovenaan in de schouw. Het systeem kan gebruikt worden voor schouwen met een diameter van minimaal 130 mm.

Zodra het vuur wordt aangestoken, zal de Oekotube vanzelf opstarten. Tijdens gebruik is er een verbruik van maximaal 30 watt. Als het vuur gedoofd wordt, zal de filter zichzelf automatisch uitschakelen.

Aangepaste openingstijden

In de maanden mei, juni, juli & augustus zijn we open op zaterdag van 10:00 tot 13:00