Ballet haarden

speksteenkachels

Een speksteenkachel is niet zomaar een kachel. Het is een combinatie van eeuwenoude traditie en moderne technologie, verpakt in een uniek en natuurlijk materiaal: speksteen. Deze steensoort is uitstekend in staat warmte op te slaan en te geleiden, waardoor het een ideaal materiaal is voor kachels. Daarnaast bieden sommige moderne speksteenkachels nu ook de mogelijkheid om pellets te stoken. Pellets zijn kleine, geperste houtkorrels die een efficiënte en milieuvriendelijke brandstof vormen. Door deze optie kan de gebruiker kiezen tussen traditioneel brandhout of pellets, afhankelijk van hun voorkeur en behoeften, waardoor je met een speksteenkachel geniet van zowel traditionele charme als hedendaags gemak.

RAITA Grafia 21 DECO

speksteenkachels

Wat is Speksteen?
Speksteen is een uniek en natuurlijk materiaal dat uitblinkt in warmteopslag en -geleiding. Deze steensoort zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling in de kamer, zonder de lucht te verbranden of warmte naar het plafond te sturen. Hierdoor ontstaat een aangename warmte die lang aanhoudt, zonder dat het oppervlak van het speksteen te heet wordt om aan te raken.

Tulikivi Technologie
De speksteenkachels van Tulikivi werken volgens het tegenstroomprincipe. Hierbij worden de rookgassen naar beneden geleid, waardoor er meer tijd is om de warmte uit de rookgassen op te nemen. Dit verschilt van metalen houtkachels en zorgt voor een efficiënte stralingswarmte die de kamer verwarmt. Na slechts 4 uur stoken, genereert een Tulikivi-kachel voldoende warmte voor zo’n 24 uur. Dit betekent minder houtverbruik en een groenere houtkachel met minimale fijnstofproductie.

Tulikivi Modellen

  • Classic: Het klassieke gamma met een robuust uiterlijk.
  • Karelia: Kachels vanaf 1000 kg, bedoeld voor dagelijks gebruik. Ze worden opnieuw opgewarmd voordat ze volledig zijn afgekoeld.
  • Pielinen: Lichtgewicht kachels die snel een aangename warmte produceren, ideaal voor ruimtes die snel opgewarmd moeten worden.
  • Nieuw JERO: Een moderne toevoeging aan de Tulikivi-familie. De JERO-collectie is ontworpen voor klanten die traditionele warmtehoudende haarden te groot vinden. Deze kachels combineren een compact formaat met de efficiënte verwarmings- en warmtevasthoudende eigenschappen van Tulikivi’s traditionele speksteenhaarden.


Naast hout, bieden Tulikivi speksteenkachels ook de optie om pellets te stoken. Pellets zijn samengeperste houtkorrels die een milieuvriendelijke brandstof vormen. Dit geeft je flexibiliteit en draagt bij aan een schonere en groenere leefomgeving. Ontdek de veelzijdigheid van onze speksteenkachels en pas ze aan je behoeften aan.

De speksteenkachels van Tulikivi zijn niet alleen prachtige warmtebronnen die een gezellige sfeer creëren, maar zijn ook ecologisch verantwoord. Bij ons vind je ongetwijfeld de kachel van je dromen.

Aangepaste openingstijden

In de maanden mei, juni, juli & augustus zijn we open op zaterdag van 10:00 tot 13:00